Solvarme

I en tid med stigende energikrav og høje priser, er solenergi en god alternativ energikilde. Solen kan både give varme og strøm.

Vi vil gerne hjælpe med at finde den rigtige løsning for jer.

Flere oplysninger

Tømmeanlæg er det bedst fungerende solvarmeanlæg på markedet, designet efter drain back systemet.

Tømmeanlægget adskiller sig fra det traditionelle solvarmeanlæg på flere punkter. Bl.a. ved, at der ikke anvendes frostvæske, men udelukkende frostsikring ved hjælp af tømmeprincippet. Samme princip sørger for at kogning ikke forekommer.

Solvarmeanlægget er specielt designet til huse med et større energiforbrug i sommerhalvåret, f.eks. gulvvarme i klinkegulve, ældre huse m.v.

Tømmeanlægget er meget fleksibelt med hensyn til montering. Det er f.eks. ikke afhængig af afstanden til varmtvandsbeholderen.

Tømmeprincippet

Solvarmeanlægget består af solfangeren og en såkaldt tømmebeholder indbygget i varmelagertanken, som placeres i et frostfrit rum under solfangeren. Forbindelsesrørene mellem solfanger og tømmebeholder skal have et fald på min. 10 % - fra solfangeren ned mod tømmebeholderen.​

Solvarmeanlægget er et lukket anlæg, men er kun delvis fyldt med vand, resten er luft i toppen af tømmebeholderen. Luften i anlægget bevirker at solfangeren kan tømmes for vand, når temperaturen kræver det. Det er pumpetrykket (cirkulationspumpen), som holder vandet oppe i solfangeren, og når pumpen stoppes, løber vandet ned i tømmebeholderen. Når cirkulationspumpen startes, presses vandet igen op i solfangeren og løber ("risler") ned i tømmebeholderen. Varmelagertanken inklusive tømmebeholder, har et total volumen på 500 l. Dertil kommer varmtvandsbeholderen, evt. 150 l, så der i alt kan lagres 650 l solopvarmet vand.

Tømmeanlægget benytter den meget effektive solfanger type STU-VN(A).

Frostsikret

Solvarmeanlægget kan ikke fryse, fordi vandet løber ud af solfangeren og ned i en tømmebeholder, hvis temperaturen i solfangeren bliver lavere end temperaturen i lagertanken. Når temperaturen i solfangeren overstiger temperaturen i bunden af lagertanken, pumpes vandet igen op i solfangeren. Derfor skal der ikke bruges frostvæske, men kun almindeligt vand fra den kolde hane.

Kogningssikret

Anlægget kan ikke koge, fordi vandet løber ud af solfangeren og ned i tømmebeholderen, hvis temperaturen i solfangeren kommer over 97 C. Når temperaturen falder til under 92 C pumpes vandet igen op i solfangeren.

Moderne solfanger er designet så de ikke skæmmer.

​N. Nielsen og A. Brostrøm A/S

Amalienborgvej 13

9400 Nørresundby

Tlf.: 98 13 04 33
E-mail: info@nb-vvs.dk

​Følg os på Facebook

​Din Garanti

Vi er medlem af Tekniq som er din sikring for godt VVS-arbejde. Læs mere ved at klikke på logoet.